logo_karmel.png

Korte beschrijving van de masterclass "Creëer je eigen beeldstijl"

Hoe ontwikkel je een eigen handschrift? Wat is verbeeldingskracht en hoe creëer je die? Tijdens deze ontdekkingstocht door de fotografische wereld vullen we jouw mentale gereedschapskist met verschillende vaardigheden die je kunt inzetten wanneer het nodig is. Zo leer je alle compositie- en beeldelementen zo te gebruiken dat je hiermee optimale zeggingskracht kunt creëren. Daarnaast kijken we naar de verschillende genres. Welke creatieve strategieën kun je inzetten om een eigen stijl te creëren binnen jouw genre? Welke stromingen zijn er in de fotografie en welke past het best bij jou? We maken een speurtocht door je eigen archief en ontdek je zo terugkerende thema’s en je sterke en opvallende kanten. Daarnaast gaan we op zoek naar ideeën. Hoe kom je op ideeën en welke trucs zijn er om je creativiteit te stimuleren? Naast theorie is er veel aandacht voor de bespreking van eigen foto’s en praktische oefeningen. Ook is er elke avond een huiswerkopdracht.

Inhoud

  • Je, eigen stijl, waaraan herkennen mensen jouw foto’s? Welke middelen kun je inzetten om een eigen handschrift te creëren?
  • Maak kennis met je mentale, emotionele vaardigheden en breid je gereedschapskist uit,
  • Het gebruik van compositie en beeldelementen om je zeggingskracht te vergroten.Genres in de fotografie (bijvoorbeeld portretfotografie, natuur, architectuur etc) Je favoriete genres vaak gehanteerde thema’s.
  • Je sterke kanten en aandachtspunten, wat zijn je ontwikkelpunten voor de komende periode?
  • Hoe kom ik op ideeën en trucs om mijn creatieve fotostijl verder te verdiepen?

De cursus duurt in totaal vijf avonden. Bewust hebben we gekozen voor een avond in de twee à drie weken. In de tussenliggende tijd kunnen studenten hun huiswerkopdrachten maken.

Cursusduur en data

Donderdagavond van: 19:30 tot 22.15 uur
 
21 januari 2016 (vol)
 
Maandagavond van 19.30 uur tot 22.15 uur
5 september
26 september
24 oktober
14 november
12 december

Doelgroep

Voor iedereen die weet hoe hij zijn camera moet bedienen en zich wil ontwikkelen in zijn fotografie. 

Prijs

Prijs:  175 euro all-in (reader, koffie / thee en feedback, artikel “foto’s schouwen”

Docenten

Diana Bokje en Jaap de Boer