logo_karmel.png
iPad iPhone workshop

De iPad biedt ongekende mogelijkheden en is bijna niet meer weg te denken. Steeds meer consumenten en bedrijven maken voor hun dagelijkse werkzaamheden gebruik van dit innovatieve medium. Door de grote belangstelling voor deze workshop is er een dag- en een avondvariant.

Doelgroep

Deze workshop is bedoeld voor beginnende iPad gebruikers die thuis of op de werkvloer alle (verborgen) mogelijkheden van de iPad willen benutten.

Op de Karmel

We werken met kleine groepen (maximaal 5 deelnemers) zodat we alle aandacht kunnen geven aan onze cursisten. De vragen van cursisten staan centraal. Het cursuscentrum beschikt over alle Multi media mogelijkheden. In beperkte mate kunnen cursisten gebruik maken van iPads van het centrum.

De Karmel beschikt over uitgebreide kennis van toepassingen op de iPhone, Mac en natuurlijk de iPad.

Data en tijden

Vrijdag 8 en 15 april

Start workshop 10.00 uur, einde workshop 12.30  uur. Komen de data ongelegen neem gerust contact met ons op.

Op verzoek is het mogelijk deze workshop op locatie of op maat te verzorgen. Vraag ons naar de mogelijkheden!

 

Inhoud workshop

 • Apps downloaden zoals iBooks, nu.nl, RTL365, games etc.
 • Configureren en het gebruik van programma’s zoals mail, agenda, contacten, kiosk, iMessage.
 • Digitaal boeken lezen, de iPad E-reader, hier kun je ook pdf bestanden opslaan.
 • Surfen op het net met Safari
 • Muziek downloaden, muziek beheer in iTunes en muziek afspelen in Music
 • Werken met de office tools pages, numbers en keynote
 • Foto’s en video’s maken met de iPad
 • Foto’s importeren, bewerken en beheren op de iPad.
 • Synchroniseren met de Mac en iPhone
 • iTunes personaliseren
 • Apples variant van Skype: Facetime. Onbeperkt bellen, contact houden met vrienden die ook lid zijn van face time.
 • Gebruik maken van online winkels zoals de Appstore.
 • Werken met iCloud en mobileme.
 • Overzicht en even lekker snoepen van veel gebruikte privé en business Apps voor de iPad.

 

Prijs: € 75,00

Inclusief:

 • Full colorcursusmap
 • 1 maand online ondersteuning na afloop workshop!

Informatie en inschrijven

Cursuscentrum De Karmel

Lange Tiendeweg 54

2801 KJ Gouda

0182-580160

 

 

Partners

De Karmel werkt samen met lokale ondernemers. Zij leveren ons apparatuur en service. In Gouda werken we samen met Dixons, Paradigit computers, Amac Kleiweg en Foto Klein op de markt.

 

Achtergrondinformatie en mogelijkheden

Op www.apple.com staan de mogelijkheden en specificaties van de iPad uitvoerig beschreven, neem gerust een kijkje. Hier alvast een voorproefje: Safari

Dit kun je niet gewoon surfen noemen. Je houdt het internet in je handen als een boek, bladert erdoor als een tijdschrijft. Alles doe je nu sneller op het internet: bladeren, lezen, winkelen ... Dat komt doordat de webpagina's tot maar liefst tweemaal sneller worden geladen dankzij de ondersteuning van de nieuwe Nitro JavaScript-engine. En aangezien je de dunnere, lichtere iPad nog gemakkelijker meeneemt, heb je ook het internet altijd op zak. Het maakt niet uit of je verbonden bent via Wi-Fi of 3G, je kunt vrijwel overal surfen. In de keuken, terwijl je een recept volgt. Terwijl je op zoek bent naar een nieuw huis. Voor het kopen van bioscoop-kaartjes, reserveren in een restaurant of om snel livemuziek te vinden. 

Een korte samenvatting van wat je met enkele apps kunt doen:

 

Kiosk: Alles wat je graag op je iPad leest, zoals kranten, tijdschriften of vakbladen, heeft een nieuw plekje gekregen in je beginscherm. In Kiosk worden al je abonnementen op dergelijke apps verzameld en kun je eenvoudig op zoek naar meer leesvoer. Zo heb je een eigen leeshoek met het laatste nieuws over alles wat jou intresseert. 

iBooks: Met iBooks uit de App Store blijf je nog beter bij in de boekenwereld. Op het prachtige scherm van iPad houdt elk verhaal je aandacht vast. Als je aan een nieuw boek toe bent, ga je naar de iBookstore. En waar je ook bent, je kunt altijd je iPad tevoorschijn halen en lekker verder lezen.

Herinneringen: Als er iets wat je beslist niet mag vergeten, laat iPad dan je geheugensteuntje zijn. Maak een lijstje van alle klusjes, boodschappen of schoolopdrachten die je moet doen. Zet er een einddatum bij zodat Herinneringen je een melding kan sturen als de datum dichterbij komt. Daar kan geen post-it tegenop!

Agenda: Je werk, gezinsleven, hobby's ... voor vrijwel alles heb je een agenda nodig. Op je iPad kun je die allemaal eenvoudig bijhouden en inzien, desgewenst allemaal tegelijk. Met Agenda creëer je rust en orde in drukke tijden. Tevens zit hier ook een notitie functie bij.

Apps downloaden: Is eenvoudig te doen en zeer overzichtelijk welke apps gratis zijn en welke niet. In de App Store vind je ruim 90.000 apps voor iPad. En er komen er steeds meer bij. Je kunt het zo gek niet bedenken of er is wel een app voor, heel veel apps zijn gratis. Je kunt ze snel downloaden. En elk bezoekje aan de App Store maakt je iPad nog waardevoller. In GarageBand maak je muziek met je vingers. HD-films monteer je in iMovie. Met Pages, Keynote en Numbers schrijf je romans, presenteer je je ideeën of voer je berekeningen uit. Met de apps van Apple voor iPad, verkrijgbaar bij de App Store, heb je letterlijk alles in handen om meer te doen dan je ooit voor mogelijk hebt gehouden. Waar en wanneer je maar wilt.

Hier wat aanpassen, daar snel even iets bewerken ... op iPad kun je met een paar eenvoudige vingerbewegingen je foto's bijsnijden, roteren, verbeteren en rode ogen verwijderen, zodat ze er levensecht uitzien.