logo_karmel.png

Regelmatig vragen cursisten ons waar ze op moeten letten bij het maken van een trouwreportage. Er komt meer bij kijken voordat je kunt spreken van een geslaagde reportage, er kan van alles misgaan. Het huwelijkspaar zal niet uren op je wachten tot dat jij je auto hebt geparkeerd of je kaartjes moet wisselen op het moment supreme.

Voor ons reden om onze expertise te bundelen in een praktische workshop met veel achtergrond informatie en praktijk tips.


Deze workshop bestaat uit vier onderdelen: de voorbereidingen, de huwelijksdag, het bespreken van de reportage en basishandelingen voor nabewerking.
 

Jaap de Boer
Mascha de Heer

 

Als u belangstelling heeft voor deze unieke workshop neem dan contact met ons op. Bij vier belangstellenden gaat de workshop van start. Eenvoudig kunt u via contact uw gegevens aan ons mailen.

huwelijk_rachel.jpg

 

Dag 1: de voorbereidingen

 

zaterdag 23 januari

Tijdens deze dag besteden we aandacht aan:

  • het voorbereidende gesprek met het aanstaande bruidspaar
  • het opstellen van een contract
  • de instellingen van de camera bij de uiteenlopende activiteiten en omstandigheden
  • het werken met een externe flitser
  • het maken van een draaiboek
  • ideeen voor het maken van een fotoshoot
  • beeldelementen voor de compositie

De deelnemers ontvangen vooraf een reader zodat zij voldoende tijd hebben voor het oefenen van allerlei praktische vaardigheden en toepassingen zoals de specifieke camera instellingen, het werken met de externe flitser en de fotoshoot.

Tijdsplanning: 13.00 - 16.30 uur loactie cursuscentrum lange tiendeweg (op verzoek van cursisten zijn aanpassingen mogelijk)

pagina_6_huwelijk_truus_bewerkt.jpg

 

Dag 2: het huwelijk inclusief fotoshoot

 

Zaterdag: 6 februari

 

De huwelijks reportage staat op deze dag centraal. Aan het begin van deze dag ontvangen de deelnemers het dagprogramma en de laatste instructies. Tijdens deze dag werken we met: figuranten, een bruidspaar, een trouwambtenaar en rijden we in een trouwauto. Tegelijkertijd maakt de kapper het haar op en verzorgt de visagist de make-up. De fotografen werken in kleine groepen een circuit af. Tijdens het circuit fotograferen de deelnemers de belangrijkste spots van een huwelijks dag zoals: het ja woord in het gemeente huis, de trouwauto, de kerkelijke inzegening, de receptie, het feest en de fotoshoot. Aan het einde van de dag wordt de huiswerkopdracht toegelicht.

Dag 3: portfolio en foto feedback

 

Maandag 29 februari

rachel_bloemen.jpgOp deze terugkomavond presenteren de fotografen hun portfolio en wordt het gemaakte fotowerk van feedback voorzien aan de hand van het artikel fotos schouwen. Het digitale materiaal wordt op de computers geplaatst (beamers). De fotos en de bijbehorende camera instellingen worden kritisch en opbouwend onder de loep genomen. In beperkte mate is er tijd voor het verbeteren en bewerken van het gemaakte fotowerk.

Aansluitend op deze workshop volgt de workshop trouw album maken.


Prijs: 235 euro

Inclusief:
Reader met achtergrond informatie,
praktische tips, checklijsten, camera instellingen en belichting.
Portfolio
lunch


Hieronder reacties enkele reacties

 

Om te beginnen heb ik echt een top dag gehad. Leuke mensen, mooi weer en een goed geregeld programma. Ik ga dit iedereen aanraden! Ik vond het leuk dat je verschillende niveaus bij elkaar hebt gedaan. Zo kun je van elkaar leren. ( Nou ja, ik vooral van hen..) Barbara de Jong

Ik vond het een leerzame workshop en kan vooruit met de foto's. Joost Hoornweg

Wat een ontzettend leuke en leerzame dag was het zaterdag! Heel veel complimenten voor de organisatie. Ik heb het echt onwijs naar mijn zin gehad.  Hilda van Welzen


Ik heb een hele leuke dag gehad, we hadden een gezellig team, prima begeleider en twee goedlachse bruidsparen.Mede dankzij het weer en de sfeer was het een zeer geslaagde en ook leerzame dag. Pluspunten: op je 'gemak' het bruidspaar uit alle hoeken fotograferen en in bepaalde poses sturen Van de andere fotografen leer je ook veel en iedereen had zijn eigen ideen en trucjes. Pauline van Gameren (maart 2011)

Ik vond het een leerzame dag. Het heeft me vooral geleerd wat de beperkingen van mijn camera en mijzelf zijn. Op zo'n praktijkdag wordt je door de omstandigheden gewezen op zaken waar je van te voren niet altijd bij stil staat. Door alle druk heb ik wel minder goed gefotografeerd dan ik normaal gesproken doe. Daarmee zijn ook gelijk mijn verbeterpunten duidelijk geworden. Dat vind ik het grote voordeel van een curus en workshop als deze. Ik heb niet de intentie om bruidsfotografe te worden en dat is door deze cursus nog eens bevestigd. De reden voor deze curusus is dat ik door een collega gevraagd ben om foto's te maken op haar bruiloft. Dit wil zij low budget en wetende wat mijn beperkingen zijn. Dat maakt dat ik haar bruiloft iets anders zal beleven, dan wanneer je zo'n dag doet in opdracht van onbekenden. Door deze dag ga ik nog wel zeer binnenkort met haar mijn beperkingen bespreken. Bovendien overweeg ik sterk om op de dag van de bruiloft een andere camera te gebruiken.De workshop heeft mij veel informatie, op diverse fronten, opgeleverd ! Saskia van Ooijen (maart 2011)

Ik heb de workshop tot nu toe als positief en leerzaam ervaren. Ik ben me nu bewust dat een goede voorbereiding noodzakelijk is. Door gebruik te maken van het draaiboek, ben je bewust met alle afzonderlijke stappen bezig. Daarnaast was de praktijkoefening van gisteren ook prima. Er zit toch een bepaalde snelheid in de trouwdag en ik vond het prettig om dit te ervaren. Net als de verschillende locaties waar we fotos gemaakt hebben, zodat je de mogelijkheden van je camera uit kan proberen, snel instellen, inflitsen en/of flitsen. Maar ook ervaren dat er iets mis kan gaan. Een flitser die bij iemand warm liep, batterijen die niet snel genoeg opladen, omdat ze leeg raakten. De ambtenaar die nog tips gaf als je het even niet bij kunt houden op het moment van tekenen. De informatie tijdens de praktijkdag, tips over standpunten, ideen etc. Het is fijn dat je zoveel mensen bereid hebt gevonden om mee te werken en dat er in hoogwaardige locaties geoefend kan worden. In het bijzonder als ik naar de prijs kwaliteit verhouding van de workshop kijk.  Leon de Jongh (maart 2011)

Ik vond het een super leuk en erg leerzame dag. Mijn dank aan Sabine, Jurre, Marinka en Pim voor het geduld, ideeen en het samen met ons lekker gekke foto's willen maken. Heb mede door de modellen, Christiaan (docent) en mijn mede cursisten veel ideen op gedaan. Heb deze dag en veel uit kunnen proberen en geleerd. Het resultaat is super en ben heel blij met de foto's die kan gaan gebruiken voor mijn portfolio. Deze cursus is een aanrader voor elke fotograaf die begint met huwelijksreportages maken. Kim Verhoef (maart 2011)Deze unieke workshop is mogelijk met de hulp van verschillende ondernemers en instellingen in de historische binnenstad van Gouda. Zij werken samen in het Gouds initiatief 'De ring rond'. trouwring_01.jpg
De illusie- artiesten in bloemsierkunst
Kryn - edelsmederij
Juuls eethuis
banketbakkerij Herst
historische vereninging Gouda
Goudse glazen
Bliss trouw- en galajurken
Carla Pera trouwambtenaar
Rachel hairstyling
Joke visiagie

Museum havencafé